vineri, 1 februarie 2013

Comedie fantastica (1975)

Comedie stiintifico-fantastica.
Prezenta pe Pamant a unui extraterestru cu chip uman venit sa intre in relatie cu un savant ce construise o racheta cosmica, dar disparut impreuna cu inventia sa intr-un incendiu, nu este fara rezultat. In locul energiei pe care spera sa o aduca de pe Pamant pe planeta sa, pentru a reimprospata rezervele epuizate ale acesteia, extraterestrul va duce cu sine experienta umana si intelepciunea pamantenilor, bazate pe umor si fantezie.

"Desi pare si chiar este plin de informatie moderna si prognoza stiintifica aproape fantastica, filmul acesta nu trebuie privit ca un film stiintifico-fantastic, el trebuie privit ca o comedie" (Ion Popescu-Gopo)


"Ecouri din "Fahrenheit" sau din mai recentele "Odiseea spatiului" ori "Solaris". Toate, lecturi vizuale cunoscute si bine asimilate, sunt scaldate intr-o lumina originala , de acasa, din imparatia tineretii fara batranete, cu irezistibila chemare din valea plangerii, nemuritoarea vatra a amintirii..." -Alice Manoiu- 1975 (Cinema)




"La bordul unei nave cosmice a fost creat, din apa marii, un copil menit sa fie ingrijit de o "mama" - robot. Sortit sa devina fiinta perfecta, inarmat cu cunostinte universale proiectate pe peretii navei, el creste in confort artificial si lipsa de afectiune. Imaginile pamantesti il tulbura pe ciudatul pasager care simte dorinta sa pipaie ierburile si sa tina de mana o fata..." (Tudor Caranfil)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu